תרגול קבלה עצמית – מול המראה:

התרגילים כתובים בלשון זכר מטעמי נוחות ומיועד כמובן לנשים ולגברים כאחד. 

לפני התרגול רצוי לקרוא את חומר הרקע על קבלה עצמית כדי להבין את מטרת התרגול.

עמוד מול מראה גדולה, התבונן בפניך ובגופך. שים לב לרגשות שמתעוררים בזמן ההתבוננות. התמקד לא רק בבגדים או באיפור אלא על עצמך. שים לב אם זה קשה או גורם לך חוסר נוחות – טוב לבצע את התרגיל בעירום.

ישנו דחף להתחמק ולברוח, להימנע ממודעות, לדחות ולהכחיש חלקים מעצמך. אך כחלק מהניסוי השאר ממוקד על דמותך עוד כמה דקות ואמור לעצמך, "לא משנה מה הם פגמי, אני מקבל את עצמי באופן מוחלט". השאר ממוקד, נשום עמוק ואמור זאת שוב ושוב לדקה או שתיים בלי למהר. הרשה לעצמך לחוות באופן מלא את משמעות מילותיך.

זכור קבלה אין משמעו אהבה, אין משמעו לא לרצות שינוי – משמעותו הינו לחוות ללא הכחשה או המנעות שעובדה היא עובדה. (גם להכנס לרחמים עצמיים יכול להיות צורה מתוחכמת של המנעות)

אם תכנע למודעות, הרואה את מה שהיא רואה, אולי תשים לב שהתחלת להרגיש נוח יותר עם עצמך ולחוש יותר אמיתי.

כשמתרגלים זאת כל יום בוקר וערב במשך שבועיים (בסה"כ כמה דקות ספורות ליום), מתחילים להרגיש את הקשר בין קבלה עצמית לביטחון עצמי וערך עצמי. מוח שמכבד את מה שהוא רואה, מכבד את עצמו.

יתרה מזאת, איך ביטחון עצמי וערך העצמי לא יפגעו, אם אנו ביחסים של דחיה עם גופינו הפיזי. זה לא רק מחזק ובונה ביטחון עצמי וערך עצמי, אלא מגדיל את הסיכוי שתעשו שינויים אם אתם רוצים בכך. כשאנו מוחים נגד עצמנו אנו מחלישים את כוחנו.

לחץ על הקישור לתרגול שני לקבלה עצמית – לקבל את הרגשות שלנו

לחץ על הקישור לתרגול השלישי לקבלה עצמית – השלמות משפטים

לחץ על הקישור לחזרה להסבר על קבלה עצמית: היסוד השני של ביטחון עצמי

 

                                (מתוך the six pillars of self esteem של נתניאל ברנדון)